Polderbokaal

Inschrijven

 • Inschrijven kan tot en met de datum die de organisatie van de polderbokaal aangeeft. Dit i.v.m. de vaste startnummers die iedere rijder krijgt. Deze startnummers moeten wij tijdig doorgeven aan de organisaties van de crosses.
 • Nadat de inschrijving gesloten is, kunnen er geen wijzigingen meer plaatsvinden.
 • Je inschrijving is pas definitief als je betaald hebt. Mocht dit niet op tijd het geval zijn, wordt je geschrapt van de deelnemerslijst en is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan het Polderbokaal-kampioenschap.
 • De vaste startnummers worden door ons bepaald aan de hand van de uitslagenlijst van het voorgaande jaar. Inschrijven kan op meerdere manieren:
  - Solo: je schrijft jezelf in en rijdt het hele seizoen zelf voor je punten. Rijdt je een cross met iemand anders (equipe) is dit een schrap. Rijdt er iemand anders onder jouw naam, in jouw auto, met jouw startnummer is dit ook een schrap. *
  - Equipe: dit betekent dat je je inschrijft met twee personen, dit is ook het maximaal aantal rijders op één startnummer. Hierbij rijdt je altijd met dezelfde persoon waar je je mee hebt ingeschreven. Kan deze persoon een keer niet, dan rijdt je alleen. Rijdt je met iemand anders dan met wie je bent ingeschreven is dit een schrap.

Dakbordjes

 • Wij zijn de sponsoren dankbaar, mede dankzij hun is de Polderbokaal mogelijk. Daarom rijdt iedere deelnemer verplicht met een dakbordje/sticker waar de sponsoren op staan.
 • Je startnummer en dakbordje kan je voor het crossseizoen ophalen bij de organisatie van de Polderbokaal in Espel. Je bent zelf verantwoordelijk dat je een dakbordje krijgt. Ben je deze dag verhinderd neem dan contact op met de organisatie voor een nieuwe afspraak. Geen dakbordje is geen punten.
 • Bij elke cross dient het dakbordje goed leesbaar op de auto te staan, staat deze niet op de auto dan is dit een schrap. Ook dienen de stickers zichtbaar te zijn en niet verwijderd, beplakt of beklad te worden. Verwijder, beplak of beklad je de sticker toch, dan wordt er per kapotte/niet meer bruikbare sticker € 10,- in rekening gebracht en krijg je geen punten.
 • Bordjes dienen na het cross seizoen ingeleverd te worden. Dit is mogelijk op het eindfeest wat georganiseerd wordt. Ben je verhinderd voor het eindfeest, neem dan contact op met iemand van de organisatie om het dakbordje in te leveren. Wij houden bij wie er nog een bordje heeft. Voor januari moeten alle dakbordjes ingeleverd zijn bij de organisatie. Lever je je dakbordje niet op tijd in, kost je dat € 25,-.
 • Voor de bordjes krijg je geen geld terug bij inlevering, deze zijn in bruikleen.

Keuring

 • Wordt je auto door het keurteam afgekeurd voor deelname aan deze dag, krijg je deze dag geen punten voor het kampioenschap. Bepaald de organisatie van de cross dat je deze dag wel mag starten, krijg je alsnog geen punten voor de Polderbokaal. Dit resultaat mag niet geschrapt worden.

Puntentelling

 • Alle georganiseerde crosses in de Noordoostpolder tellen mee in de puntentelling.
 • Over het hele seizoen wordt de slechtst gereden cross geschrapt qua punten.
 • We houden ten alle tijden de uitslagen van de desbetreffende cross aan.
 • De zwarte vlag/waarschuwing gelden per startnummer (dus bij equipe voor beide rijders) en zullen worden meegenomen naar de volgende cross. Bij het krijgen van een waarschuwing zal deze blijven staan voor één wedstrijd. De volgende wedstrijd kan de rijder(s) dan ook geen waarschuwing ontvangen en zal er sneller een zwarte vlag gelden. Krijg je als Polderbokaal-rijder(s) een zwarte vlag, dan zal je/jullie deze dag geen punten krijgen. Dit resultaat mag niet geschrapt worden. Bij het krijgen van twee zwarte vlaggen zal er een schorsing plaatst vinden van één cross, deze regel is ook van toepassing voor rijders die niet voor de Polderbokaal mee rijden. Als je equipe rijdt geldt deze schorsing voor beide rijders.

Als laatste.. 

 • Is er een beslissing genomen, en ben je het hier niet mee eens, lees het reglement nog eens door. Wij gaan niet in discussie.
 • Heb je ergens een vraag over, of twijfel je? Vraag het iemand van de organisatie om teleurstelling te voorkomen.